ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newhvc09
0 år
Newelinelin...
21 år
Newcarl9797
23 år
Newhantverk...
21 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information

Ryanair börjar köra direktflyg från Stockholm.

 

Ryanair

Efter mer än tre år av sporadiska förhandlingar och diskussion, och nu flera veckor av hård förhandlingen, så är nu lågprisflyget Ryanair till slut beredda att starta flygrutter till Cypern. Ryanair kommer att använda Cypern som en mellanlandningsplats för flyg som går tex. till Israel.

Det officiell tillkännagivande kom den 23 augusti 2010 efter att ha förhandlat hela natten innan in i det sista. För att kunna genomföra affären har det även varit viktig för Ryanair att få ett avtal med Hermes flygplats (Cypern) och Dublin i England.

Först gjorde Ryanair en överenskommelse med Hermes flygplats i Larnaca i stället för att som så många andra lågprisbolag köra till den billigare flygplatsen i Paphos som ligger på västra sidan av Ön.

För det andra, så har C.T.O (Cyprus Tourist Organisation) gått med på att hjälpa Ryanair med marknadsföringen och hjälpa till så mycket de kan och som EU's regelverk tillåter.

För det tredje, så kommer Ryanair att använda Cypern som ett transit land för flera andra flygningar. Som tex. Stockholm,Milan, Pisa, Marseille, Barcelona och Düsseldorf. Men även mellersta östern.

"Mitt eget sätt att se på saken är att i och med detta avtal kan vi minska gapet mellan våra flygningar och erbjuda ett större utbud" säger en källa från Ryanair. För tre år sedan sa Ryanairs ansvariga för flygtrafikens rutter och flyglinjer på en konferens att initialt så kan det nya samarnetet betyda 60-70.000 fler turister per år. Men man räknar med att efter 5 år flyga va: 750.000 passagerare till Cypern från alla håll och kanter. Men främst från Europa.

Den 23 augusti på presskonferensen så berättade de ansvariga för just Hermes flygplats vilken stor betydelse detta nya avtal har för turismen på Cypern. Och även att det kommer andra effekter av detta avtal. Som att det tex. nu kommer öppna en helt ny marknad för bla. Skandinaver som vill köpa hus eller lägenhet på Cypern men avstått då det inte funnits bra flygförbindelser.

Han sa att detta kommer att innebära en ordentlig skjuts för hus/lägehets sektorn. Ryanair är Europas största största lågprisbolag om man räknar i antal passagerare. Och att Ryanair är störst i världen som lågprisbolag när man räknar in dom internationella passagerarna.

År 2008 flög Ryanair 59 miljoner passagerare. Målet för 2010 ä4 att flyga 73 miljoner. Att nu Ryanair i november börjar köra några utav sträckorna (vi har inte fått veta om Sverige ingår i starten i november. Cypriotiska affärsmän, hotellkedjor och alla affärsidkare jublade när avtalet blev klart, eftersom de rimligtvis kommer att öka turismen på Ön.

Så snart Ryanair tillkännager mer om sina planer och när vi vet när och hur många gånger i veckan flygen kommer gå från Skavsta flygplats. Så lägger vi till allteftersom med information. Det vore ju trevligt om Ryanair skulle kunna köra flera flyg i veckan samt från andra flygplatser i landet.

Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa