ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newbgs
32 år
Newmuxxad
0 år
NewHallongr...
25 år
NewHenrikni...
30 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information

Den lilla sovande fiskebyn Ayia Napa blir en storstad med två hamnar

Flamingo Beach i Protaras / Fig Tree Bay


Ayia Napa siktar på att bygga en ny hamn för fritidsbåtar i ett försök att främja turismen i området och öka mängden besökare till byn.
Enligt konsortiet, som består av privata företag samt Famagusta's handelskammare, är hamnen som ska byggas i Louma området nära Ayia Thekla kyrkan där även Vattenparken ligger.

Hamnen är inställd på att ha en kapacitet på 600 båtar varav 360 kommer att ligga ute i vattnet och 240 ska kunna dockas på piren.

Trots den relativt lilla storlek småbåtshamnen håller konsortiet på att planerar att utöka området och även uppföra byggnader för olika förvaltningar, såsom polis, tull, brandkår samt en lagerlokal för båtar och en stor parkeringsplats för bilar.

Lägenheter med utsikt över småbåtshamnen planeras också, liksom en tennisbana, butiker, restauranger, pooler, en biograf och andra fritidsanläggningar, säger Famagusta Handelskammaren sekreterare Iacovos Hadjivarnavas.

I september 2011 höll konsortiet ett möte med Ayia Napa's kommun, som syftar till att säkerställa regeringens godkännande av projektet under 2012. Ayia Napa's borgmästare Antonis Tsokkos sade att regeringen fortfarande är i färd med att reda ut liknande planer för hamnen i Limassol, men att han var hoppfull om att planeringen om den nya hamnen i Ayia Napa kommer behandlas under sommaren 2012. Det med tanke på den inverkan den nya småbåtshamnen skulle ha på turismen i området, tillade han.

Konsortiets målsättning för den nya marinan är en vision som delas av kommunen och det är en stor chans för oss att få olika sortiment av turismens i området för alla årstider.

 


[Tillbaka till Nyheter]


Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa