ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newjforsmar...
46 år
Newhvc09
0 år
Newelinelin...
21 år
Newcarl9797
23 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information
Cypern snart i konkurs?

Cypern, snart ett Land i Konkurs?

FinansministerDet pratas mycket om Grekland och Greklands finanskris. Den lilla ön Cypern, som också är en EU medlem hörs det inte så mycket om i medierna utanför Cypern. Faktum är att för varje dag som går, uppdagas nya lögner och den verkliga bilden om Cyperns ekonomi uppdagas. Det är faktiskt så illa enligt oppositionspartierna, att stadskassan nu är tom och om inte Cypern får stödlån denna månad, så är risken stor att regeringen inte kan betala ut löner i December till de stadsanställda.

Bara ett år tidigare hade samma finansminister Vassos Shiarly gjorde ett uttalande att Bankerna och regeringen inte hade några ekonomiska problem. Cypern har som enda Land i Europa en kommunistisk regering, som leds av Presidenten Demetris Christofias. Cypern håller val vart femte år, och nästa val sker nu i Februari 2013. Många tror att Demetris Christofias och hans parti försöker hålla skumrasket gömt under mattan, till dess att den med största sanolikhet nya regeringen som väljs, får ta den stora smällen. Hur illa finanserna verkligen är, är det troligt att bara den sittande regeringen som vet. Att Cyperns banker har lånat ut enorma belopp till Grekland är den största orsaken till den ekonomiska krisen.

Den före detta vice ordförande på analysföretaget Moody's, Christopher T Mahoney, har sagt att "Cyprus May Blow Up Before Greece". Cyperns enda räddning kan vara de gasfyndigheter som nu funnits söder om Cypern. Men även om man hittat gas, så handlar det om år innan gasen kan omvandlas till pengar.

Trojkan från EU som Cypern förhandlar med om ett stödlån, kommer förhoppningsvis till Cypern i mitten av November. Men frågan är om de hinner bli något beslut om lån innan pengarna är slut. Eller kommer de arbetslösa och statsanställda få fira en Jul utan pengar?

[Tillbaka till Nyheter]


Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa