ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newtest132
21 år
Newgp
0 år
NewMrplow
39 år
NewChatrin
63 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information

Cypern toppar fortfarande listan över Europas renaste badvatten.

renast vatten


Alla 112 stränder som har testats på Cypern för en ny europeisk rapport har "utmärkt" vattenkvalitet, vilket återigen sätter Cypern på toppen av EU för renaste badständer och vatten. 94 procent av badplatserna i EU uppfyller minimikraven för vattenkvalitet, och Cypern och Luxemburg har den högsta kvaliteten på badplatserna, enligt Europeiska miljöbyrån:s (EEA) årsrapport om badvattnets kvalitet i Europa. Cypern, tillsammans med Luxemburg, gjorde full pott i rapporten, med alla 112 kustnära badplatser som anses ha "utmärkt" vattenkvalitet.

EU-genomsnittet ligger på 78 procent, vilket visar en 2 procentig ökning jämfört med föregående år. Åtta andra länder har utmärkt kvalitet värden över genomsnittet i EU: Malta (97 procent), Kroatien (95 procent), Grekland (93 procent), Tyskland (88 procent), Portugal (87 procent), Italien (85 procent), Finland (83 procent) och Spanien (83 procent). BADVATTEN började i EU till följd av badvattendirektivet 1990. Vattenprover tas i början och slutet av badsäsongen för varje badvattenplats och testat för koncentrationer av två mikrobiologiska parametrar-intestinala enterokocker och Escherichia coli (även känd som E. coli). De nationella myndigheterna måste också varje år rapportera om kortvariga föroreningar händelser, och händelser som påverkar bättre badvattenkvalitet.

Miljökommissionär Janez Poto nik sa: "Det är uppmuntrande att se att kvaliteten på europeiska badvatten fortsätter att förbättras. Men mer återstår att göra för att säkerställa att alla våra vatten är lämpliga för bad och dricka och att våra akvatiska ekosystem är vid god hälsa. Vatten är en värdefull resurs och vi måste i praktiken alla nödvändiga åtgärder för att skydda den i sin helhet. " Jacqueline McGlade, EES verkställande direktör, sade: "Från norra fjordar subtropiska stränder, är Europa rikt på platser för att kyla ner på sommaren.

Dagens rapport visar att badvattenkvaliteten är generellt mycket bra, men det fanns fortfarande några platser med föroreningar problem, så vi uppmanar folk att kolla rating av deras favorit badplats. " Varje år sammanställer Europeiska miljöbyrån (EEA) uppgifter badvatten samlats in av de lokala myndigheterna på mer än 22.000 platser över 27 EU-länderna, Kroatien och Schweiz, och mäter nivåerna av bakterier från avloppsvatten och boskap. Mer än två tredjedelar av platserna är kustnära stränder, med floder och sjöar som utgör resten. Varje årlig rapport bygger på uppgifter från den föregående badsäsongen, så årets rapport är en sammanställning av data som samlats in under sommaren 2012.

Trots den allmänna förbättringen, avslöjar årets rapport att nästan två procent av badplatserna vid stränder, sjöar och älvar har dålig vattenkvalitet. Den högsta andelen icke-kompatibla badplatser var i Belgien (12 procent), Nederländerna (7 procent) och Storbritannien (6 procent). Några av dessa stränder måste stängas under säsongen 2012. I allmänhet, kustnära badplatser högt betyg, med mer än 95 procent av EU-områden som uppfyller minimikraven och 81 procent klassas som utmärkt. I jämförelse, 91 procent av badvatten i sjöar och vattendrag poäng över den lägsta tröskeln och 72 procent har utmärkt kvalitet.

Regnvattenöversvämningar, orsakade när avlopp inte kan klara av kraftiga regn, är fortfarande ett problem i vissa områden, men bättre vattenrening och färre rå utsläpp avlopp i miljön har förbättrad vattenkvalitet. I början av 1990 hade endast omkring 60 procent av platserna utmärkt kvalitet vatten, medan 70 procent träffade miniminormer. Medborgarna kan ta reda på om vattenkvaliteten på sin favorit badplats genom att besöka miljöbyråns badplats Water Web. På webbplatsen kan användare att ladda ner data och kontrollera interaktiva kartor. Människor kan också redovisa tillståndet för deras lokala vatten med Eye on Earth hemsida.

Nedan är också en lista över Europas bästa badstränder. Som röstades fram 2012 på den kända resesajten tripadvisor.com

 

1. Ayia Napa, Cypern (Nissi Beach)
2. Skiathos, Grekland
3. Protaras, Cypern (Flamingo Beach)
4. Mykonos, Grekland,
5. Oludeniz, Turkiet
6. St Ives, England, Storbritannien
7. Alcudia, Balearerna, Spanien
8. San Vito lo Capo, Sicilien, Italien
9. Calvia, Balearerna, Spanien
10. Villasimius, Sardinien, Italien


[Tillbaka till Nyheter]


Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa