ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newtest132
21 år
Newgp
0 år
NewMrplow
39 år
NewChatrin
63 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


11 Sep -09

LURAD


Inget bröllopJaha då kan man ställa in finskorna igen. För så här skriver Svensk Damtidning och som alltid snokar reda på den riktiga sanningen:

Pressen i Cypern spekulerade i ett svenskt prinsessbröllop, men det blir näst intill ett kungligt bröllop då H&M-arvingen Jan Bengtsson går till altaret. Slutsumman: 80 miljoner kronor.

I helgen ringer det cypriotiska bröllopsklockor för H&M-arvingen Jan Bengtsson och hans fästmö Isabella Pierrou. Paret har hyrt lyxhotellet Almyra på den vackra medelhavsön och ett helt pärlband av svensk societet förväntas finnas med bland de 200 gäster som flugits ner till Cypern.

Bröllop för 80 miljoner
Något billigt kalas är det knappast. Enligt uppgifter till Aftonbladet går bröllopet loss på cirkus 80 miljoner kronor. Det blir borgmästare Savvas Vergas som kommer att viga Jan och Isabella, men så mycket mer har inte läckt ut om bröllopet som ska pågå i dagarna tre.

Kronprinsessan Victoria flyger från Aten
Det har spekulerats i om kronprinsesssan Victoria, som ju befinner sig i Aten, ska ta en avstickare till Cypern för att vara med på bröllopet. Några som definitivt är på plats är komikerduon Mia Skäringer och Klara Zimmergren som hyrts in för att underhålla gästerna. Undra just hur mycket av de 80 miljonerna som hamnade i de roliga tösernas fickor?


10 Sep -09

EXTRA EXTRA! En av våra Prinsessor


prinsessan victoriaska gifta sig på Cypern i helgen? Eller inte! Enligt Borgmästaren Savvas Vergas i Pafos så har redan 18 containrar med prylar anlänt och gågatan ska stängas av.

Men enligt hotellägaren på hotell Almyra där giftasparet skulle bo stämmer det inte alls, och att allt bara är påhittade rykten.

prinsessan madleineSjälvklart är det ju bara påhittat för alla kan väll förstå att alla Svenskar som gifter sig på Cypern, gifter sig i Ayia Napa för här har vi ju Svenska Kyrkan och inte minst allt röj.

Så nu laddar vi och puttsar finskorna för att parta loss med sessorna i helgen smiley

Hela artikeln kan du läsa på Aftonbladet.


30 Aug -09

Vi har flyttat


vi hare fyttatVi har nu bytt server för att sajten ska bli ännu snabbare och ta hand om den ökade trafiken.

Men som vanligt vid en flytt så kan ju något gå fel, så snälla trogna medlemmar om ni hittar någonting som inte fungerar som det ska så var snälla och maila webmaster eller skicka ett meddelande så vi kan fixa det.

Som jag skrev i den förra nyheten så kommer mycket att hända på ayianapa.nu framöver.

Tack för hjälpen!


29 Aug -09

Ny flyr ungdomarn Ayia Napa


Trots att bussarna som ska till flygplatsen nu är fulla med gråtande och kramandes solbrända ungdomar som ropar" vi tar nästa flyget ner fan", "vi kommer nästa år gen lätt". "Det här är fan det bästa jag gjort i mitt liv" får bli det sista ordet inan bussen åker.

Festen är slut och allvaret börjar. Men lugn bara, självklart så finns det ungdomar kvar i Ayia Napa. Jag vet inte hur dom smitit undan? men ända fram till slutet av september så finns det gott om lammkött kvar.

September till november är en härlig tid. Inte för varmt, inte för kallt. Utan precis lagom Kolla vädret på info sidan

Så än er det roliga inte slut. Tvärtom. Det är nu det börjar smiley

Till alla er som gick vår Bartenderskola och stannat kvar och jobbar så vill vi hälsa er lycka till, även om ni ska hem eller till ett annat land för att jobba vidare.

Har kanske du frågor om hur du kan utbilda dig till en Bartender och kanske jobba här nästa år skicka då ett email till Bartendnderskolan så får du mer information. Tack alla årets elever som vi är glada att ha haft på vår Bartenderkusr.

Jag hoppas få se de flest av eleverna (numera bartenders) OCH att många turister kommer tillbaka för ett andra / tredje rejs. (om ni pallar det) smiley

Ni som vart här och åkt önskar jag en trevlig vinter. Men glöm inte hålla kontakten på ayianapa.nu med dina kompisar och se vilka roliga tävlingar med fina priser vi kommer att ha under vintern. Mycket annat kommer att hända på ayianapa.nu under vintern med.

Simma lugnt och tveka som sagt inte att maila mig om det är något ni undrar.


16 Aug -09

Billiga resor till Cypern


billiga resorAv någon konstig anledning så har det alltid varit så att de två första veckorna efter att skolorna börjar så blir resorna till Cypern billigare. Vad det beror på vet vi inte men vill ändå passa på att tipsa dig som har möjlighet att ta en sista minuten resa nu att kolla runt bland resebolagen.

Man kan göra riktiga klipp om man har tur. Men i början av september så går priserna upp till den normala nivån igen. De sista flyget till Cypern brukar gå i mitten utav november då vädret fortfarande är behagligt.


25 Jul -09

De hetsas till grova sprit & sexlekar


sexlekar Nu var det dags igen. Lika säkert som vårtecknet tussilago, är sommartecknet att kvällspressen skriver om sprit och sexorgier på Cypern och i Ayia Napa.

Detta är en repris som pågått sedan sommaren 1996 då tidningarna inte hade något att skriva om utan hade skickat sina journalister till flygplatsen för att skriva om ett hotell i Turkiet där "flera" personer blivit salmonella smittade. Men så vände turen och just innan journalisterna skulle gå på planet så kom den nya ordern. Åk till Ayia Napa en Norsk flicka har blivit våldtagen på ett Svenskhotell.

Äntligen lite att fylla de tomma sidorna med. Att det sedan våldtas ca: 15 Svenska kvinnor om dagen i Sverige (enligt BRÅ) är ju inte lika spännande att skriva om. Eller, det säljer ju inte lika många lösnummer iaf. "Tyvärr" visade det sig inte vara en våldtäkt, men jisses vad med tidningar man sålde. Helt plötsligt så var varenda tidning och TV kanal på plats. Debattprogrammen avlöste varandra.

Så den fantastiska idén att leta upp "sexfester" där unga människor dricker sprit och har lekar som anspelar på sex uppfanns alltså sommaren 1996 (för sådant fanns väll inte innan?) och sedan dess visat sig sälja några fler tidningar. Även att en Svenska drunknar på Cypern är ju helt sjukt konstigt och bör stå på förstasidan. De andra minst 99 personerna som drunknar i Sverige per år räknas inte. Det är ju inte samma sak?

Vi skriver om detta för vi tycker det är synd att familjer och alla andra ska få uppfattningen att Cypern bara är till för de som vill festa. För så är det verkligen inte. Självklart är Ayia Napa ett mecka för partyglada ungdomar men också väldigt lugnt och vackert där familjehotellen ligger.

(Foto: Christian Örnberg Expressen)


21 Jul -09

Tragisk drunkningsolycka i Protaras


Svenskan Michaela 25 år var på semester med sin pojkvän i byn Protaras även kallad Fig Tree Bay som är en mer familjeorienterad turistby 6 Km från Ayia Napa.

drunknad flicka

Michaela såg senast på söndagsmorgonen springades ner till havet efter det att hon och hennes pojkvän vart ute på en krogsväng. Därefter hade tydligen hanmnat i bråk med varandra enligt enligt Expressen.

Senare på morgonen kl. 05.50 hittades hon drunknad utav några lokala fiskare. Efter en första obduktion finns inga misstankar om brott.

Vi på ayianapa.nu skickar en tanke till hennes familj och anhöriga.

Bilden är från Expressen


19 Jul -09

Fest, Party, Kalas, Röj


party

Kalla det vad du vill. Men nu är det sådär äckligt mycket folk i Ayia Napa så man knappt kommer fram på gatorna. Klubbarna och barerna är packade.

Ayia Napa kallas inte "Europas party Capital" för inget. Men går man bara 500 meter ner till Nissi Road som ligger längst havet och där Sunwing och alla andra familjehotell ligger. Så är gatorna fyllda utav strosande familjer som njuter av andra nöjen som nöjesparker eller kanske en middag nere i hamnen.

Ayia Napa har allt för alla och temperaturen stiger smiley


04 Jul -09

Svininfluensan på Cypern


De senaste veckorna har det kommit in flera rapporter om svininfluensan här på Cypern. Tills nu har 58 fall konstaterats och ytterligare 123 misstänkta.

Nu har även några Svenska killar fått det, och man avråder barnfamiljer att åka hit. Svininfluensan anses som helt ofarlig förutom för de som redan har en sjukdom eller är under 2 år eller gravida.

Vad man är rädd för är att influensan ska ändra form och bli farlig. Man måste också tänka på att flera hundra tusen personer runt i Världen dör utav vanlig influensa varje år.

Här kan du se en karta om rapporterade Svininfluensa fall Världen runt.


02 Jul -09

DJ Tiësto i Ayia Napa


Igår (onsdag 1 juli) och i kväll så spelar DJ Tiësto på en den ganska stora och nya nattklubben Babylon som ligger på Nissi Road före Mc'Donals. Eller precis bredvid Zorbas Bakery för er som känner till byn.

DJ Tiësto kom inflygande i sitt eget Jett Plan och spelar bara på Babylon innan han drar vidare. Att köpa en biljett kostade 650 Euro. Men i igår var det fullt.

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa