ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newtest132
21 år
Newgp
0 år
NewMrplow
39 år
NewChatrin
63 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


18 Mar -04

Serverbyte


ayianapa.nu har nu bytt till en ny fräsh server vilket medför att hela siten kommer vara snabbare framöver. Dock finns det stor risk att vi inte hittat alla fel som uppståt i samband med flytten, så vi ber om ursäkt för eventuella besvär och ber er också höra av er till Kullervo eller Webmaster om ni stöter på något som inte fungerar.

Trevlig surfning!


03 Mar -04

Fler jobb att söka på Cypern


Är du Musiker, Badvakt, kassörska eller bara en duktig arbetare?

Nu är det fart på arbetsgivarna som vill ha duktig Skandinavisk personal. Ta chansen! Att jobba på Cypern är en upplevelse du aldrig glömmer och kan berätta för barnbarnen.

Se dom nya jobben på Jobb sidan.


20 Feb -04

Äntligen en bra Barrunda!


I dag blev det klart att ayianapa.nu kommer att arrangera Barrundor i Ayia Napa en gång varje vecka i sommar. Mer information kommer snart.


14 Feb -04

Förhandlingarna i New York om Cyperns öde klara.


I dag (läs 13/2) så avslutades för handlingarna i New York mellan Grek och Turk Cyprioter. Resultaten var positiva och dom två Cypriotiska regeringarna kommer nu att fortsätta förhandlingarna själva på Cypern, med start den 19 februari.

Det kanske viktigaste och svåraste att enas om i förhandlingarna var kravet från Koffi Annan att han som skall fungera som ”enväldig” domare i de frågor de inte kan enas om. Förhandlingarna skall vara klara innan den 21 april då det är tänkt att båda sidor ska hålla en folkomröstning om slutfördraget.

Vad vi förstått så är en ganska stor majoritet på bägge sidor för en återförening, men det kan ju svänga när slutfördraget blir officiellt.
Den 21 april vet vi alltså om det efter 30 år kommer att bli fred och ett enat Cypern!


09 Feb -04

Cypern nära en lösning?


Cypern (den Grekiska sidan) närmar sig sitt medlemskap i EU med stormsteg. Den 1 maj så blir den södra/Grekiska delen av Cypern en fullvärdig medlem av EU.
Fördel eller nackdel? Ja den som det visste...
Men för oss Svenskar kommer inget att märkas sådär direkt förutom att man inte längre kan handla Tax Free på vägen ner och att vissa priser kommer gå ner, medan andra kommer att gå upp. Troligen kommer det att jämna ut sig i längden.
Det kanske allra mest intressanta för Cyperns del och för oss turister är att den ockuperade norra (Turkiska) delen nu har fått ett väldigt stort intresse av att lösa den nu 30 åriga konflikten som delat ön sedan 1974. Nu eller aldrig är det många som säger.
Den Turkiska delen är relativt fattig och lever i misär. Samtidigt så har norra Cypern det mesta av landets rikedomar på sin sida. Både vad det gäller kulturarv/historia och bördighet. Även Turkiet som länge kämpat länge för att bli en medlem av EU har insett att utan en lösning på Cyperns problem så blir det mycket svårt att kvala in i EU. Så sent som förra våren presenterade FN och Koffi Annan en ny fredsplan för Cypern, som mer eller mindre godtogs utav den Grekiska sida. Men som vanligt visade den Turkiska sidan kalla handen och samtalen avbröts. Nu har Turkiet svängt 180° och vill ta upp samtalen om fredsplanen igen.
Med tanke på att en lösning skulle göra hela Cypern till EU medlem så kan man förstå intresset och sidorna har nu bestämt ett 10 dagar långt förhandlings möte med start den 10 februari.
Hur en lösning kan komma att se ut återstår att se, men klart är att en lösning skulle gagna all inblandade. Även oss 120.000 Svenskar som reser till Cypern varje år.
Vi på ayianapa.nu håller tummarna!
( Läs mer om Cyperns historia här! )


08 Feb -04

Söker du Jobb?


Nu kan ni se det första vår-tecknet här på ayianapa.nu
Företag som börjat städa upp efter förra säsongen och förbereda sig för en ny, söker nu personal på våran Jobb Sida
Lycka till för er som söker!


06 Jan -04

Leffe vill infomera!!!


VM i fotboll 2002 var en mycket stor succe då den visades på Leffe´s Poolbar. På inte mindre än 4 st tv samt en storbilds tv. Genomsnitt på de svenska matcherna var ca 300 pers!!!!!
EM 2004 kommer inte att vara sämre, en 62", 3st 29", 3st 20" och vår nyinköpta projektor som ger en bild på över 3x4m!!!!!!!
Varför vi satsar så mycket på just sport är för att vi är HELT TOKIGA I SPORT!!
Om ni frågar vem som helst som var i Napa VM 2002 kommer ni att få ett svar...........................

LEFFE´S ÄR AYIA NAPAS ENDA OCH STÖRSTA ARENA!!!

Välkomna!!!!! Leffe med personal!


03 Jan -04

Pavlinia i sommar


I år kommer Pavlinia mest att vara bebott utav det Svenska Always - Beach & Boogie och Ving Norge - Max.
Det beror på att Ving i Sverige har lagt ner sin Max verksamhet.
Hotellet är fortfarande ett rent ungdomshotell med Leffes Poolbar men utan Ving Sverige bara.
/Webmaster


31 Dec -03

GOTT NYTT ÅR!!


Vill jag önska alla på denna sajt!!!
Hoppas ni får ett bra år, och att vi ses till sommaren i underbara Napa!!!
/Power


16 Dec -03

Power Talk!!!!


Idag har vi förmodligen gjort en hel crazy grej!!! Vi har idag bokat in Norge på vår reunion tour 03, det är inte illa!!
Allt kommer att braka loss efter nyår. Vi börjar med Växjö efter det kommer Halmstad och sen styr vi skutan mot Norge.....orter och ställen återkommer vi med!!!!!!
Om en liten detalj faller på plats så kommer även vår huvudstad att vara med på kartan. Jag lovar att hålla Er infomerade om vad som händer!!!!

//Power

Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa