ayianapa.nu ayianapa.nu
Medlems Meny
Nyheter
Onlinelistan
Fotoalbum
Gästboken
Logga in
empty
lösenord
Logga in
Bli medlem
Glömt ditt lösenordsenord?
Newbgs
32 år
Newmuxxad
0 år
NewHallongr...
25 år
NewHenrikni...
30 år
Brukar du l?sa Aftonbladet eller Expresen p? n?tet?
Ja Aftonbladet
Ja Expressen
Nej aldrig
PGW Produkter AB
ser till att många har råd att åka till Cypern.
HistoriaInfoSevärtMat
NöjeStränderkontakt.htmlJobb
topbox
Information


28 Oct -10

Golfbana i Ayia Napa


Ayia Napas första golfbana på CypernEfter nästan tio års planerande men framför
allt att hitta rätt landskap och inte minst att få alla tillstånd och köpa upp marken är det äntligen nu klart. Ayia Napa kommer att få sin första golfbana.

Det är kanske det viktigaste som Ayia Napa har saknat för att locka fler vinterturister framför allt. Det finns flera golfbanor med mycket hög standard på Cypern. Men alla ligger tyvärr långt från Ayia Napa.

Det är sju stycken hotellägare som gått ihop och efter flera år och mycket jobb nu äntligen kan skrida till verket. I samband med golfbanan kommer att byggas flera faciliteter runt omkring anlähhningen.

Golfbanan ska vara helt klar 2012 och inga ritningar har släppts än. Men anläggningen ligger bara 2 km från Ayia Napa.

[Här finns mer att läsa om Golf på Cypern]


07 Oct -10

Ryanair


Vi får flera email och frågor om Ryanair:s direktflyg till Cypern från Stockholm.
Men som alltid så är det strikt hemligt och flygbolagen lämnar inga som helst uppgifter om eller när det kan vara aktuellt.

Så vi kan bara göra som ni. Hålla tummarna och så fort vi får veta något så kommer det upp här på nyheterna.


02 Sep -10

Ryanair startar lågprisflyg direkt till Cypern


Ryanair flyger till CypernÄntligen och tredje gången gillt. Först försökte Fly MCA 2009 att starta direktflyg till Cypern. Men det visade sig snart att Fly MCA var ett luftbolag som gick i konkurs.

I sommras så prövade Norwegian Airways marknaden för direktflyg unde två månader för att nu utvärdera resultatet och möjligen starta reguljära direktflyg 9 månader om året. Samma flygschema som de har från Norge i dag. Men om så sker håller Norwegian hemligt in i det sista.

Nu har Ryanair efter 3 års förhandlingar med Cypriotiska Luftfartsverket och Cyprus Tourist Information (C.T.O) äntligen fått landningstillstånd och de land och startavgifter som kan göra det lönsamt för ett lågprisflyg. Ryanair kommer att köra sträckan Stockholm (Skavsta flygplats) Larnaca Cypern till att börja med.
Mer exakt information kommer senare. Men möjligen startar flygen att gå i November.

Mycket mer finns att läsa här -->


27 Jul -10

Köpa, hyra hus eller lägenhet på Cypern och Ayia Napa


Vi får väldigt många frågor om bra tips och råd vart man kan köpa eller hyra hus, lägenhet på sin semester på Cypern. Speciellt Ayia Napa eller Fig Tree Bay (Protaras). Vi håller på att skapa en sida för ämnet men för tillfället så går det bra att skicka oss ett email till info@ayianapa.nu så hjälper vi till med länkar och lite fakta så länge.


09 Jul -10

Jennifer Lopez valde fel sida


Jennifer LopezDen kända sångerskan och skådespelaren Jennifer Lopez fyller 41 år samtidigt som Turkiet firar att de för nu 41 år sedan invaderade norra delen av Cypern. I samband med det bjöds Jennifer Lopez in att göra en konsert.

Men efter flera protester så har nu Jennifer Lopez beslutat att inte fira hennes födelsedag eller Turkiets invasion på den ockuperade norra sidan. Ockupationen ses som den svåraste politiska frågan att lösa efter Palestina/Israel konflikten. Och norra Cypern är bara erkänt utav Turkiet som en egen stat.

Jennifer Lopez manager förklarade att hon inte var införstådd med det politiska läget, men efter protesterna beslutade hon alltså att ställa in sin resa och framträdande.


06 Jun -10

Svensk 21 årig man försvunnen på Cypern


I dag kan man läsa på Aftonbladet om en Svensk man som är på semester på Cypern i Ayia Napa med sina vänner är spårlöst försvunnen sedan i torsdags.

Mannen som festade på ett hotellrum med sina vänner i torsdags kväll, men gick sedan till sitt rum då han var trött. När vännerna sedan kom till rummet var han spårlöst försvunnen.

Poliser, resebolag och flera andra Svenskar i Ayia Napa hjälper till att leta efter den försvunna unga mannen. 21 åringen är nu även anmäld saknad till Interpol. Inga misstankar om brott finns i nuläget.


25 May -10

Elever skolkar och åker till Cypern


I flera år har det varit tradition att vid den här tiden får ner hela drösar med hormon stinna studenter från Nässjö som tar examen från Brinell-gymnasiet den 5 juni.

Skolan står maktlös och vet inte vad de ska göra. Bara i år (nu i maj) kommer ungefär 200 utav de totalt ca: 450 eleverna ner och firar sin examen. Ämnet är hett och tas upp i både tidningar och på TV. Här är lite länkar till artiklar:

Expressen
DN
SVT

Rätt eller fel ska inte vi lägga oss i. Men bra smak, det har dom i alla falll smiley


25 May -10

Nu börjar säsongen på allvar i Ayia Napa


PanickosTuristerna strömmar in till ön och Cyprioterna och alla workers hoppar av glädje. ÄNTLIGEN efter en lång och tråkig vinter så är det dags att börja se de uppskattade Skandinaverna trilla ner från skyn med mer och mer flygplan.

Eftersom april är den månad Cyprioterna börjar vakna till liv och måla och göra fint för den kommande säsongen, så är dom äntligen här. Och de uppgifter vi har från de stora resebolagen säger att Cypern bokar bra som vanligt.

Vi ser fram emot de ca: 200.000 Skandinaver som kommer och besöker Cypern / Ayia Napa i år och hälsar er varmt välkomna!

Även om alla som jobbar här kan känna sig lite slitna på slutet av säsongen (se bild)


22 Apr -10

En dag på Vattenparken i Ayia Napa är aldrig fel16 Apr -10

Det som händer på Cypern stannar på Cypern.


Senare nyheterTidigare nyheter
Sponsorer
bottom
 
Sponsorer
bottom
Temperatur och väder

Väder Ayia Napa